• Resum de l'assemblea General de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes

  20 maig, 2016
  Més d'una quinzena de col·legiats van assistir a la trobada anual per comentar els temes més destacats de l'any passat i els projectes de futur

  L’Assemblea General anual de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya es va celebrar el dijous 19 de maig de 2016, amb l’assistència d’una quinzena llarga de periodistes dels 326 que actualment hi ha col·legiats a Girona. Més d’una vintena van excusar la seva assistència.

  En la reunió es va presentar la Memòria d’activitats del 2015, es van repassar les principals actuacions de l’any passat i d’aquest, i es va parlar dels projectes de futur més immediats. Els col·legiats assistents també van dir la seva i van exposar diferents idees i suggeriments.

  L’ordre del dia de l’Assemblea General va incloure els següents punts:

  1. Informe del president i presentació de la Memòria d’activitats 2015
  El president de la Junta, Joan Ventura, donar la benvinguda a tots els assistents i, molt especialment, als que s’han col·legiat en el darrer any. També va agrair la deferència dels col·legiats que, tot i no haver pogut assistir a l’assemblea, havien excusat la seva assistència. En aquest sentit, va lamentar la manca de participació dels periodistes en les activitats del Col·legi.
  Va recordar que la Junta treballa en la mateixa línia que va iniciar l’anterior Junta, i va detallar les obres que es van fer l’estiu passat a la sala d’actes Miquel Diumé (un projecte iniciat per la Junta que encapçalava Narcís Genís), que han millorat la seva acústica i il·luminació, fet que facilita notablement la feina als mitjans que necessiten gravar so o imatges en aquesta sala.
  Tot seguit, el tresorer de la Junta, Xevi Masachs, va oferir una breu pinzellada de la situació econòmica del Col·legi, i va assenyalar que encara que a nivell de Catalunya la institució està “en una situació delicada”, a Girona “ens aproximem a l’equilibri econòmic”.

  2. Activitats en curs, objectiu de l’actual exercici i projectes de futur
  La secretària de la Junta, Sílvia Planas, va ser l’encarregada d’explicar un dels projectes més grans que s’estan duent a terme actualment, l’edició de la nova Guia de la Comunicació de les Comarques Gironines, que s’espera que es pugui presentar en breu. Com a novetat, aquesta Guia sortirà també a la venda en versió app. “No l’hem fet gratuïta perquè creiem que s’ha de donar valor a tota la feina que hi ha al darrera”, va detallar, tot i que va matisar que el preu “serà molt baix”.
  La vicepresidenta de la Junta, Laura Fanals, va ser l’encarregada de repassar breument les principals activitats realitzades l’any passat –va destacar la Setmana dels Rahola i els Premis Carles Rahola de Comunicació Local i les Mosques de la Informació, així com les diverses jornades, taules rodones i Sopars Off the Record que s’han fet, el cicle de “La premsa a les escoles” i les exposicions-, i va avançar-ne algunes de les que s’estan preparant, com una taula rodona sobre la crisi dels refugiats que tindrà lloc el 15 de juny.
  Fanals també va destacar que s’ha mantingut el protocol d’incendis que es va signar l’any 2012 amb el Departament d’Interior de la Generalitat: “No hem aconseguit ampliar-lo, però hem aconseguit mantenir-lo que, tal i com estan les coses, ja és molt”, va valorar.
  La vicepresidenta es va afegir a Joan Ventura i va lamentar també que, tot i que cada trimestre s’organitzen diversos cursos a la Demarcació de Girona, la majoria s’han de suspendre per manca d’inscrits. En aquest sentit, va remarcar que les formacions programades “són molt útils i tothom que les fa n’està molt content”. Així mateix, va recordar que els col·legiats poden accedir als cursos a meitat de preu, i que els col·legiats que estan en situació d’atur poden fer les formacions de franc.

  3. Precs i preguntes
  Els periodistes assistents a l’Assemblea van fer diferents propostes i van donar la seva opinió sobre diversos temes.
  La vocal de la Junta, Tania Tapia, va remarcar que la Junta ha acordat que quan es demani la participació d’algun periodista en algun acte (sigui organitzat pel Col·legi o per una altra institució), es demanarà sempre que sigui remunerat i, per part del Col·legi, sempre es donarà preferència als periodistes col·legiats.
  Una col·legiada va suggerir la possibilitat d’oferir videoconferències per seguir els cursos que s’han d’anul·lar a Girona però que sí que tiren endavant a Barcelona, i un periodista va demanar de quina manera pot col·laborar la Demarcació de Girona del Col·legi en els actes que es faran amb motiu dels 40 anys de Ràdio 4.
  També es va preguntar si el Col·legi podria fer una queixa formal pels problemes que darrerament tenen els periodistes que cobreixen informació judicial per accedir a la relació de judicis previstos i a les sentències.


  L’assemblea va cloure’s amb un brindis amb cava i una estona de converses disteses entre tots els assistents.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.