• Reunió del jurat per escollir els treballs premiats del 29è Pica d'Estats

  16 febrer, 2018

  La degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, ha presidit el jurat del 29è Premi Internacional 'Pica d'Estats' de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, acompanyada per la resta del jurat, del qual també en forma part Rafa Gimena, president de la Demarcació de Lleida.

  El jurat del 29è Premi Internacional 'Pica d'Estats'
  Autor:
  Diputació de Lleida

  La Diputació de Lleida ha acollit la reunió del jurat del 29è Premi Internacional 'Pica d’Estats' de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet. En aquesta 29a edició el Premi “Pica d'Estats” té una dotació econòmica de 40.000 euros distribuïts en 8 categories. El veredicte del jurat sobre els treballs periodístics premiats i la relació de guanyadors en cadascuna de les 8 categories es farà públic més endavant, coincidint amb l’acte de lliurament dels guardons. El “Pica d’Estats”, que convoca anualment la Diputació de Lleida per mitjà del Patronat de Turisme, s’ha convertit en un referent del periodisme turístic, tant pel nombre de treballs que s’hi presenten com per la qualitat dels seus reportatges i pel prestigi dels membres del jurat.

  El jurat del 29è Premi “Pica d’Estats” ha estat format per professionals destacats del món de la comunicació. La degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, ha presidit el jurat. N’han format part com a vocals els periodistes Francesc Canosa; Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní; Lluís Foix, analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Josep Ramon Ribé, director del diari La Mañana; Mònica Terribas, directora d’El Matí de Catalunya Ràdio, i, actuant com a secretari, el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

  187 treballs presentats

  En aquesta 29a edició del Premi “Pica d’Estats” s’hi ha inscrit un nombre total de 187 treballs, dels quals  28 corresponen a la categoria internacional, 126 a l’àmbit estatal i 33 a local. Els 28 treballs internacionals procedeixen de 8 països estrangers, que són Alemanya, Bèlgica, Països Baixos, Bielorússia, Itàlia, França, el Regne Unit i el Japó.

  Per categories, el premi ha rebut 51 treballs de premsa especialitzada, 28 de premsa d’informació general, 40 d'Internet, 15 de ràdio, 20 de televisió i 33 de fotografia.

  El Premi “Pica d'Estats”, que convoca anualment la Diputació de Lleida per mitjà del Patronat de Turisme, té una dotació econòmica de 40.000 euros i 8 categories. El certamen destina una dotació de 5.000 euros a cadascuna de les modalitats següents: premsa escrita d'informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l'estranger), reportatge fotogràfic, Internet  i mitjans de comunicació local de les Terres de Lleida. El Premi “Pica d’Estats” s’ha convertit en un referent del periodisme turístic i en un dels certàmens de l’àmbit turístic amb una major dotació econòmica.

  La convocatòria de la 29a edició del Premi “Pica d’Estats” va limitar el nombre de treballs que podia presentar un autor o autors i també el nombre de categories en què es podien inscriure. Les bases del certamen determinaven que, en el cas dels treballs transmèdia, els autors només podien optar a una categoria, a excepció de la fotografia. Un mateix autor o autors només podien presentar un màxim de tres treballs per categoria, prioritzant aquella que reflectia amb més fidelitat el llenguatge del mitjà, a excepció de la fotografia, on podien optar en dues categories.

  En aquesta nova convocatòria s’hi han pogut presentar tots els treballs periodístics que tracten sobre qualsevol dels atractius turístics de les Terres de Lleida, publicats o emesos en qualsevol idioma en el període comprès entre el 19 d’octubre de 2016 i el 18 d’octubre de 2017.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.