• Roger Jiménez, guardonat amb el premi de Periodisme "Càtedra Manu Leguineche"

  1 octubre, 2015

  L'actual president del Consell de la Informació de Catalunya ha estat reconegut pel "seu treball constant en defensa del lector, en la reivindicació de l'ètica i l’autoregulació en l’exercici del periodisme".

  José Manuel Latre, president del jurat, ha estat l’encarregat de comunicar el guanyador del premi convocat per la Diputación Provincial de Guadalajara, la Federación de Associaciones de Periodistas de España, la Universidad de Alcalá, la Fundación General de la Universidad i l’Ajuntament de Brihuega. L’entrega del guardó tindrà lloc en aquest municipi de Guadalajara a mitjans del proper mes de novembre.

  El jurat ha volgut reconèixer “el seu treball constant en defensa del lector, en la reivindicació de l'ètica i l’autoregulació en l’exercici del periodisme i la seva professionalitat en la seva dilatada trajectòria al diari ’La Vanguardia’, sense oblidar el seus principis de solidaritat i responsabilitat social que exigeix l’exercici professional del periodisme”.

  Latre ha reconegut la figura de Manu Leguineche i ha recordat que el premi està dotat amb 8.000€ que s’inclouen en una càtedra universitària de recent creació que treballa en diferents iniciatives que giren al voltant de la figura del veterà reporter. Per acabar ha agraït la feina del jurat i la col·laboració de la família de Leguineche.

  D’aquesta manera Jiménez s’afegeix a la llista de guanyadors del premi juntament amb la periodista mexicana Lydia Cacho i Javier Espinosa guardonats en la primera i segona edició respectivament.

  Des del Col·legi de Periodistes volem felicitar al company Roger Jiménez per la seva feina i trajectòria que ara s’ha vist premiada.

  Roger Jiménez (Catllar, Tarragona, 1938) és llicenciat en Periodisme a la Universitat de Navarra; ha estat redactor i redactor en cap de l’agència Europa Press, director de EFE a Catalunya, sotsdirector i director adjunt de La Vanguardia, corresponsal a Londres i a Roma, i primer defensor del lector d’aquest diari. Va presidir l’Associació de la Premsa de Barcelona (1981-83), i és autor dels llibres “Les desventures de Post Aventura” i “Imperio Berlusconi”, així com d’un llibre sobre deontologia als mitjans de comunicació que està a punt d’editar-se. Ha impartit classes de Periodisme a la UAB i a la Internacional de Catalunya al llarg dels darrers 10 anys i ha desenvolupat la seva tasca professional en diversos camps al llarg de més de 50 anys.

  Va mantenir un estret lligam personal i professional amb el periodista i escriptor Manu Leguineche, que es va perllongar durant la seva malaltia a Brihuega, (Guadalajara).

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.