• Segueix l'acte central de l'Any Victòria Pujolar Amat per streaming

  25 octubre, 2021

  Es compleixen 100 anys del naixement de Victòria  Pujolar Amat, republicana, antifeixista, comunista i lluitadora. L’Institut Català de les Dones commemora aquest centenari en l’acte central de l’Any Victòria Pujolar Amat, que tindrà lloc virtualment el proper 26 d’octubre a les 17.00 h a l’Auditori del Palau de la Generalitat i que es podrà seguir a través del canal de YouTube de l’ICD.

  La vida de l'activista antifranquista va ser una autèntica aventura: va viure la guerra, la resistència, l’exili, la militància comunista i la clandestinitat. Amb el sobrenom de Montserrat Canigó, va convertir-se en la veu catalana i femenina de La Pirenaica, la ràdio antifranquista. El seu somni era pintar totes les seves vivències així que va alternar la locució amb els estudis de Pintura i Belles Arts a l'Institut Universitari Nikolae Grigoresc de Bucarest. 

  La Generalitat de Catalunya a través de l'Institut Català de les Dones (ICD) organitza l'acte central de l'Any Victòria Pujolar Amat el dimarts 26 d'octubre a les 17.00 h, a través del canal de YouTube de l'ICD. L'acte estarà conduït per la periodista Txell Bonet i comptarà amb la participació de Tània Verge Mestre, Hble. consellera del Departament d’Igualtat i Feminismes Meritxell Benedí Altés, presidenta de l’Institut Català de les Dones. La col·legiada i comissària de l’Any Victòria Pujolar Amat, Elvira Altés Rufias, donarà una ponència i a continuació hi haurà una representació teatral a càrrec d’Araceli Bruch i Pepa Arenós

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.