• S'obre el període d'inscripcions al 29è Premi Turístic Internacional 'Pica d’Estats'

  23 octubre, 2017

  Al premi, dotat amb 40.000 € i 8 categories, poden optar  tots els treballs periodístics que  tractin sobre el turisme de Lleida publicats o emesos entre el 19 d’octubre de 2016 i el 18 d’octubre de 2017. El jurat del guardó comptarà amb membres del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, ha obert el període d’inscripció per a la presentació de treballs al 29è Premi Turístic Internacional 'Pica d’Estats' de premsa escrita, ràdio, televisió i internet. El període finalitzarà el 20 de novembre d'enguany.

  El Premi 'Pica d’Estats' distingeix 8 categories destinades a premiar els treballs periodístics d’arreu que tractin sobre els aspectes turístics de la demarcació de Lleida en cadascuna de les modalitats següents: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic, Internet (portals informatius multimèdia) i, finalment, un altre adreçat als mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.

  El guardó 'Pica d’Estats' destina a aquesta nova edició del guardó 40.000 € en premis (2.000 més que l’edició anterior). L’increment econòmic es produeix en la categoria d’Internet, que fins ara estava dotada amb 3.000 euros i que a partir d’ara tindrà el mateix import que la resta de categories, 5.000 euros.

  El període d’inscripció finalitzarà el dia 20 de novembre de 2017. La inscripció es pot fer al web www.aralleida.cat/pica i, per tal de formalitzar-la, cal que l’autor o els autors (o qualsevol persona o entitat que n'acrediti el consentiment) facin arribar els treballs i els remetin al president del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida (Rambla de Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida).

  En aquesta nova convocatòria poden optar al premi tots els treballs periodístics que tractin sobre qualsevol dels atractius turístics de les comarques de Lleida, publicats o emesos en qualsevol idioma entre el 19 d’octubre de 2016 i el 18 d’octubre de 2017.

  Les bases del premi determinen que, en el cas del treballs transmèdia, els autors només podran optar a una categoria, a excepció de la fotografia. Un mateix autor o autors només podran presentar un màxim de tres treballs per categoria, prioritzant aquella que consideri que reflecteix amb més fidelitat el llenguatge del mitjà, a excepció de la fotografia, on podran optar en dues categories.

  El jurat del 29è 'Pica d’Estats' és format per reconeguts professionals del món de la comunicació i es reunirà a la ciutat de Lleida el dissabte 10 de febrer de 2018 per determinar els guardonats.

  Alta participació en la darrera convocatòria

  El 28è Premi 'Pica d’Estats' de premsa, ràdio, televisió i Internet va rebre un total de 202 treballs, 39 dels quals van correspondre a premsa internacional, xifra que representa el millor registre de tota la història del guardó pel que fa a l’àmbit internacional. D’aquests 202 reportatges presentats a concurs, 58 van correspondre a la categoria de premsa especialitzada en viatges i turisme; 34, a la categoria de premsa d’informació general; 21, a ràdio; 9, a televisió; 39, a fotografia, i 41, a Internet. Un total de 18 treballs es van presentar a dues categories.

  Els 39 treballs internacionals concursants van representar el millor registre de tota la història del guardó. Aquests 39 reportatges internacionals van procedir de 12 països estrangers: França, amb 11; Alemanya, amb 8; Holanda, amb 5; Rússia, amb 3; Andorra, Mèxic, Bèlgica i Israel, amb 2 cadascun, i finalment un treball de Xile, Itàlia, el Regne Unit i els Estats Units.

  Inscripcions i bases: http://www.aralleida.cat/pica/

  Premis:
  Altres Premis
  • Premiats i part del jurat del 28è Premi Pica d'Estats
   Foto:
   Patronat de Turisme Lleida

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.