• Un reportatge de La Mañana, i dos audiovisuals de TV3 i Lleida TV, premiats als Mila de Periodisme

  7 març, 2014
  El Col·legi de Periodistes de Lleida i la Paeria organitzen aquest premi que té com a objectiu reconèixer aquells treballs periodístics que es distingeixen per fomentar les polítiques de promoció de les dones en tots les àmbits.
  El president del CPC Lleida amb la regidora M. Rosa Ball durant la roda de premsa.
  El president del CPC Lleida amb la regidora M. Rosa Ball durant la roda de premsa.
  El president del Col·legi de Periodistes – Demarcació de Lleida, Josep Lluís Cadena, i la regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, M. Rosa Ball, van emetre divendres passat, en representació del Jurat del VII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, el veredicte en relació amb els treballs guardonats en la convocatòria de l’any 2013, premi que l’organitzen conjuntament el Col·legi de Periodistes de la Demarcació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida.

  En aquesta setena edició, els treballs premiats han estat:

  - En la categoria Premsa escrita, 'Competir en igualdad', de Noemí Fortons i Miquel Guijalba, publicat al diari La Mañana.

  - En la categoria Audiovisual, s’han concedit dos premis: un per al reportatge 'Els joves i la influència de la cultura audiovisual sexista', de Teresa Macià i Josep Carnicé, emès per TV3, i l’altre per al reportatge 'La coeducació com a eina per a la igualtat', d’Amaia Rodrigo, emès per Lleida TV.

  Enguany, dues categories ha quedat desertes: la de Fotoperiodisme, perquè no hi hagut candidatures, i la categoria Mitjans Digitals, perquè els treballs presentats no reunien els criteris d’investigació i qualitat requerits.

  El Jurat ha destacat molt positivament l’augment de participació en aquesta edició, la qualitat en general dels treballs candidats i, sobretot, la repercussió dels tres reportatges premiats, perquè ressalten la importància d’introduir els valors de la igualtat de gènere, la coeducació i el trencament dels estereotips sexistes en el àmbits de l’esport, de l’educació i del món juvenil.

  Aquest premi té com a objectiu reconèixer aquells treballs periodístics que es distingeixen per fomentar les polítiques de promoció de les dones en tots les àmbits, i forma part de la implementació del II Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida 2011-2014, tot i que la iniciativa parteix del pla anterior. Les bases del premi preveuen la concessió de 1.500 € per al treball periodístic premiat en cada una de les categories.

  Per altra banda, la regidora M. Rosa Ball, va anunciar també que el Jurat de la IX Beca de recerca Cristina de Pizan, que es va reunir fa uns dies, va acordar per unanimitat concedir la beca al projecte Evolució del model femení a les arts escèniques a Lleida 1980-2014, presentat per Maite Ojer Blasi.

  L’acte de lliurament del VII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida i de la IX Beca Cristina de Pizan tindrà lloc el proper dijous 13 de març a les 19 h, al Saló de Plens de la Paeria, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.
  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.