• Visita guiada a l'ACC i al CTTI

  1 juny, 2023

  Reserva't la data! El Col·legi de Periodistes de Catalunya us convida a una visita informativa a l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació el 19 de juny a les 11.50 h. Activitat exclusiva per a col·legiats/des i precol·legiats/des. Cal inscripció prèvia. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza una visita especial a dues institucions clau en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la seguretat digital.

  La ciberseguretat té una importància fonamental, tal com es va evidenciar a la taula rodona "Comunicació i ciberseguretat: el cas de l'Hospital Clínic", celebrada el passat mes d'abril. Els periodistes tenim la responsabilitat de salvaguardar les fonts, garantir la integritat de la informació i protegir la privacitat i les nostres dades personals. A més, és vital estar al dia de les últimes amenaces cibernètiques i implementar mesures de seguretat adequades per evitar possibles atacs.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza una visita especial a dues institucions clau en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la seguretat digital. Els periodistes tindran l'oportunitat de conèixer de prop dos organismes de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital: l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya (ACC) i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI). La visita està prevista per al dilluns 19 de juny a les 11.50 h a la seu d'ambdues institucions (C/ Salvador Espriu núm. 45, L'Hospitalet del Llobregat. 

  L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya és l'entitat encarregada d’establir el servei públic de ciberseguretat i treballa per garantir i augmentar el nivell de seguretat de les xarxes i els sistemes d'informació a Catalunya, així com la confiança digital de la ciutadania. Els periodistes col·legiats tindran l'oportunitat de conèixer els projectes i les iniciatives que es desenvolupen en aquest àmbit, així com les estratègies per afrontar les amenaces cibernètiques en el context actual. L'ACC resol uns 2.000 cibercrims a l'any, segons informava la CCMA

  Per altra banda, la visita al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació permetrà als periodistes tenir una visió més ampla de les tecnologies de la informació i les comunicacions. Aquest centre és responsable de la infraestructura tecnològica de les telecomunicacions a Catalunya, i els visitants tindran l'oportunitat de conèixer els processos de control i monitoratge que s'apliquen per assegurar un funcionament eficient i segur de les xarxes de comunicació. Actualment, compta amb 489 treballadors, 271 a la seu central i un pressupost aproximat de 780 milions d’euros

  INSCRIPCIONS

  Programa

  • 11.50 Arribada a la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital als periodistes. Acreditacions per accedir a l’edifici.
  • 12h Presentació i rebuda de les autoritats
   • Presentació dels eixos de treball i estructura de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital
    • Carlota Santos
  • Presentació dels eixos de treball i estructura de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya
   • Ivan Monforte
  • 12.10h Sala de control CTTI
   • Explicació i preguntes
  • 12.20 h Sala de control ciber
   • Explicació i preguntes
  • 12.45h Sala de reunions STTD
   • Tancament de la visita amb conversa amb els periodistes
    • Secretari Marcén i Director Roy

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.