• XI Concurs Periodístic Josep Pernau

  7 octubre, 2016
  El Col•legi de Periodistes i la Paeria enceten una nova edició d’aquests guardons que premien l’expressió escrita d’alumnes de secundària.
  Foto: Paeria
  Foto: Paeria
  La presentació d’aquesta nova edició del guardó es va fer aquest passat dijous de la mà del membre de la junta de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Ramon Ribé, i la tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra. En l'edició del 2015 el concurs va rebre 270 treballs procedents de 18 centres educatius.

  L’objectiu del Concurs Periodístic Josep Pernau, dirigit a l’alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius, és donar l’oportunitat a aquest alumnat d’expressar la seva opinió sobre temes d’actualitat a través d’una carta al director o un article d’opinió. Una manera de fomentar l’actitud crítica i reflexiva dels nois i noies, a més d’afavorir l’expressió crítica.

  Durant l’acte, Josep Ramon Ribé va remarcar la importància d’estimular aquestes aptituds entre els alumnes i ha posat de relleu la funció que realitzen els mitjans de comunicació al respecte, alhora que ha destacat l’alt nivell de participació que assoleix el premi any rere any. Per la seva part, la regidora Montse Parra també ha fet referència a l’objectiu de fomentar l’esperit crític entre els alumnes i que puguin expressar com veuen la societat i els problemes que els preocupen.

  El concurs, promogut per la Paeria i el Col·legi de Periodistes de Lleida, consisteix en l’elaboració de treballs amb el format de:

  - cartes al director per a l’alumnat d’ESO,

  - articles d’opinió per al de batxillerat i de cicles formatius,

  - sobre qualsevol temàtica del seu interès, escrit en català o castellà.

  Els alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius poden presentar els seus treballs fins al 2 de desembre d’enguany. Els guanyadors s’enduran de premi 1 tablet i 3 MP4 per als tres primers finalistes. A més, les cartes guanyadores seran publicades als diaris lleidatans Segre i La Mañana, així com se’n farà difusió a diferents emissores de ràdio: Cadena Ser, Cope Lleida, Onda Cero i Proradio d’Orvepard Pardinyes

  El jurat està format pel president del Col·legi de Periodistes a Lleida, Rafa Gimena; els periodistes Josep Ramon Ribé, Santiago Costa, Jesús Riverola, i Mònica Mombiela; així com l’escriptor i professor d’educació secundària, Emili Bayo, i el professor de secundària, Jordi Capdevila.

  El Concurs Periodístic Josep Pernau porta aquest nom en homenatge al veterà periodista, nascut a Lleida el 1930 i amb una llarga i reconeguda trajectòria en els mitjans de comunicació. Va morir el 14 de novembre del 2011.


  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.