• Dia a Dia (Juliol 2013)

  4 octubre, 2013

  3 de juliol

  La Mesa sectorial aprova el pla de treball.

  La comissió permanent de la Mesa sectorial aprova per unanimitat el pla de treball desenvolupat en el document Propostes contra la crisi en el sector de la comunicació, presentat el passat mes de maig al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. El pla preveu la creació d’una infraestructura integrada, a part de la permanent, per un comitè de direcció i una oficina tècnica composada pels dos coordinadors de la Mesa. També s’aprova abordar la creació d’un epígraf específic per part del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que englobi els professionals de la comunicació.

  10 de juliol

  El Col·legi denuncia l’ERO de la CCMA.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya acull una taula rodona per debatre l’ERO de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que provoca molts “danys col·laterals i la destrossa de l’audiovisual català”, segons el president de la Mesa i degà del Col·legi, Josep Maria Martí. L’acompanyen el degà de l’Audiovisual, Francesc Llobet, i la presidenta del grup de mitjans públics del Col·legi, la periodista Silvia Heras, qui defineix l’ERO com el “més gran que s’ha produït mai en cap mitjà de comunicació català. És un ERO salvatge i volem denunciar-lo”.

  12 de juliol

  Fuentes s’acomiada des de La Camarga.

  El periodista Manel Fuentes s’acomiada d’ El matí de Catalunya Ràdio, que ha dirigit i presentat durant quatre temporades. L’últim programa té lloc des del restaurant La Camarga, on Mètode 3 va gravar la conversa entre Alicia Sánchez Camacho i Maria Victòria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola.

  15 de juliol

  Bassas s’incorpora a l’ Ara.

  El periodista Antoni Bassas passa a formar part de l’equip directiu del diari Ara. L’excorresponsal de TV3 a Washington és un dels fundadors del diari. Està profundament satisfet de poder donar cada dia notícies als lectors. El diari també inicia la temporada d’estiu amb noves seccions com Global News i Ara Kids. D’altra banda, prepara la celebració del diari número mil.

  16 de juliol

  El Centre de Documentació recopila borses digitals.

  El Centre de Documentació Montserrat Roig (CDMR) del Col·legi de Periodistes recopila les divuit borses de treballs digitals que es poden consultar actualment al Delicious. Les tres últimes incorporacions a la llista són Friendsandjob, Linkedin Student Job i Alumni Global Search. Totes tres són plataformes específicament pensades per a recents graduats en Periodisme. Es pot consultar la llista completa al CDMR i al web del Col·legi.

  17 de juliol

  Vidal-Folch, premi Cerecedo de Periodisme.

  El periodista Xavier Vidal-Folch obté el premi de Periodisme Francisco Cerecedo en la seva trentena edició. El jurat en valora les anàlisis i informacions sobre la crisi econòmica i moral d’Europa, però també incideix en la visió “crítica i lúcida” sobre l’organització territorial d’Espanya, així com l’encaix de Catalunya tal com planteja en el seu llibre Catalunya independent. Vidal Folch ha estat director adjunt d’ El País i director de l’edició de Catalunya.

  22 de juliol

  Lleida presenta la Guia de la Comunicació 2013.

  La Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes presenta la Guia de la Comunicació 2013 d’aquestes comarques al president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. Aquest organisme ha finançat i imprès la nova Guia, que conté tota una sèrie d'informació útil per als periodistes, administracions, entitats i empreses com un llistat de mitjans i corresponsals de Lleida, telèfons i adreces de l’Administració, col·legis professionals, entre altres. Un total de 294 pàgines d’informació que s’actualitza cada 4 anys. En l’edició actual, la novetat més destacada és que, a més del format en paper, també s’edita una versió digital que en facilitarà l’actualització permanent del conjunt de dades.

  23 de juliol

  Un segell avalarà l’ètica dels mitjans.

  El Consell de la Informació de Catalunya (CIC) presenta al Col·legi de Periodistes el segell de compromís ètic que acredita i distingeix els mitjans de comunicació disposats a respectar el codi deontològic. A través d’aquest segell, els mitjans es comprometen davant l’opinió pública a respectar els principis ètics de la professió en l’obtenció, elaboració i difusió de la informació. El segell s’ha de demanar al CIC i d’entrada el rebran els mitjans adherits al CIC, atès que l’adhesió significa una voluntat de respecte al codi deontològic. La presentació del segell tanca l’etapa de cinc anys de Llúcia Oliva com a presidenta del CIC i de Lluís de Carreras com a secretari general, que seran substituïts per Roger Jiménez i Albert Garrido, respectivament.

  25 de juliol

  Conveni amb Mapfre Vida.

  El Col·legi de Periodistes signa un conveni de col·laboració amb Mapfre Vida. El conveni tindrà una durada d’un any i estableix que Mapfre oferirà els serveis d’assessorament especialitzat relatiu als productes que comercialitza a tots els col·legiats. Per la seva part, el Col·legi habilitarà un espai adequat a les seves instal·lacions per dur a terme aquesta tasca. Mapfre ofereix assegurances orientades a la protecció familiar, la jubilació, l’estalvi i la inversió. Mitjançant el conveni, s’oferiran condicions especials per als col·legiats.

  Col·laboració amb la llibreria Medios.

  El Col·legi de Periodistes i la llibreria Medios signen un acord per afavorir la difusió de la bibliografia periodística entre els col·legiats. Segons el conveni, Medios podrà oferir al Col·legi les novetats editorials d’interès per al col·lectiu professional periodístic,mentre que el Centre de Formació i Desenvolupament rebrà periòdicament llistes bibliogràfiques relacionades amb els cursos que imparteix, com a complement del servei de formació.

  31 de juliol

  Terribas a Els matins.

  La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) anuncia el fitxatge de l’exdirectora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, com a conductora del programa Els matins de Catalunya Ràdio en substitució de Manel Fuentes. Terribas tindrà un contracte per dues temporades i conduirà un programa que es desenvoluparà entre les 6 hores i les 13 hores del matí. Arran de la seva incorporació a la ràdio pública, Terribas ha abandonat recentment el seu càrrec com a consellera delegada del diari Ara, tot i que encara manté el d’editora.  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari