• Reflexió i debat

  3 juliol, 2016
  Article de Rafa Gimena, president de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  RAFA GIMENA

  La defensa de la llibertat de premsa com un estat necessari perquè els periodistes puguem garantir i facilitar l'accés al dret de la informació de la ciutadania amb professionalitat i compromís deontològic és indispensable perquè les persones siguin capaces de conèixer la realitat que els envolta, formar-se'n una opinió i prendre les decisions que considerin adients per desenvolupar-se i participar socialment en una democràcia.

  Amb l'organització del Simposi de Llibertat de Premsa, els mesos de maig de 2015 i 2016 a Lleida, el Col·legi de Periodistes i la Universtiat de Lleida, han obert un nou espai de reflexió i debat entre professionals, acadèmics, i la societat civil per repensar els conceptes, localitzar limitacions o amenaces i avançar en la defensa de la llibertat de premsa.

  Amb aquest objectiu, la celebració de tallers i les comunicacions sobre diferents realitats europees, estatals i catalanes, així com la presentació de bones i males pràctiques, ens han portat cap a l'anàlisi de la matèria com un poliedre de moltes cares, una realitat de moltes dimensions.

  Aquest 2016 ha quedat clar que cal una desgovernamentalització dels mitjans públics així com un nou repte: com veu el públic, destinatari original i final del dret a la informació, l'actual estat de llibertat de premsa? Estem segurs que el Simposi de 2017 continuarà sent un espai per a l'intercanvi d'idees i de reflexions.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari