• 225 anys del naixement d’El Brusi

  Laura Saula
  -
  12 desembre, 2017

  El Diari de Barcelona, conegut popularment com El Brusi, compleix aquest 2017 els 225 anys de la seva creació. Aquest diari està carregat d’històries que narren els fets durant dos segles de la ciutat comtal. Laura Saula ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, els alts i baixos del Diari de Barcelona que finalment va desaparèixer per sempre l’any 2009. 

  El prestigi que va aconseguir el Diari de Barcelona va fer que representés la ciutat durant molts anys, tot i que ho va alternar amb l'arribada d'altres diaris com La Vanguardia o El Correo Catalán. No obstant això, és el primer diari creat en l'estat espanyol i un dels primers que es van publicar en l'àmbit europeu. 

  Des dels seus inicis fins a la seva desaparició total van ocórrer molts fets que van poteniar els seus èxits i d'altres difícils que van fer perillar la seva continuitat. Les primeres edicions eren de contingut religiós, meteorològic, portuari o militar, però gairebé un segle després, en 1814, quan la família Brusi va obtenir la propietat del diari, es va popularitzar encara més i va començar a publicar contingut modernitzat i monàrquicament moderat

  Després d'un llarg període de lluita on el diari desapareixia un temps pels seus continguts massa progressistes i ressorgia de nou, la fi de la seva història va arribar en 1994, quan es va publicar l'últim número en paper. Més tard, l'Ajuntament de Barcelona va crear la seva edició online i en 2009 va quedar en mans de Barcelona Televisió. 

  Pots llegir tot l'article aquí.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.