• Afganistan, crònica d’un fracàs

  Anna Lladó
  -
  22 setembre, 2021

  L'exèrcit estatunidenc va abandonar Afganistan el passat 30 d'agost i va deixar el país en mans dels talibans, després de vint anys d'ocupació militar. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Anna Lladó destaca els punts claus del Memorial Xavier Batalla celebrat el passat 21 de setembre. 

  Els talibans han tornat al poder a Afganistan després de vint anys | Foto: BBC

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya va acollir el Memorial Xavier Batalla el passat 21 de setembre. La xerrada va comptar amb la participació de Joan Cañete, sotsdirector d'El Periódico; Mònica Bernabé, periodista de l'Ara i Jon Lee Anderson, periodista nord-americà especialitzat en les guerres posteriors als atemptats de l'11-S. Els periodistes van repassar la situació d'Afganistan i com s'havia arribat fins aquí. 

  D'una banda, la periodista Mònica Bernabé va explicar quina és la realitat del país i com està sent treballar actualment sota el règim talibà. També va explicar que avui en dia té més llibertat de moviment. Tot i això, va advertir que no ens podem fiar, ja que encara que vulguin vendre una imatge conciliadora a la premsa internacional, sempre ha estat un grup radical.

  D'altra banda, Jon Lee Anderson i Joan Cañete van coincidir en el fet que la situació de l'Afganistan mostra "el fracàs" d'Occident i especialment dels Estats Units durant els darrers vint anys. A més, el sotsdirector d'El Periódico va recalcar que durant els darrers vint anys només s'ha fet evident el fracàs dels Estats Units i les limitacions del poder americà. "És difícil cometre la cadena d’errors que han comès els Estats Units”, va afegir Cañete. 

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.