• Decàleg per a una bona entrevista

  Francisco J. Rodríguez Baena
  -
  15 abril, 2021

  L'entrevista no és, tan sols, un seguit de preguntes i respostes transcrites. Molts periodistes la consideren tot un art de l'ofici, una conversa que s'ha d'escoltar amb tots els sentits. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Francisco J. Rodríguez ens ofereix un decàleg que tot periodista ha de seguir per a fer una bona entrevista.

  L’art de l’entrevista té les seves pròpies regles. | Foto: Steve Halama (Unsplash)

  Fer una entrevista no és tan senzill com podria semblar en primera instància, alguns periodistes com Aurora Antón la qualifiquen fins i tot com a un art dins la professió. És important, doncs, seguir els consells dels qui tenen més experiència en la matèria i treballar el gènere amb constància i pràctica. És per això que el periodista Francisco J. Rodríguez ens ofereix un decàleg per intentar superar aquests obstacles i fer una bona entrevista, construït a partir de les recomanacions de periodistes amb un gran bagatge.

  Durant una entrevista cal escoltar, no tan sols la veu, sinó també els silencis i els gestos. És important que, tant el periodista com la persona entrevistada, connectinRepreguntar és gairebé igual o més importat que la pregunta inicial que no hagi quedat resposta. Aquests són alguns dels preceptes que formen part del decàleg amb el qual podreu millorar les vostres habilitats com a entrevistadors.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.