• Deu eines per visualitzar dades

  Redacció
  -
  8 juliol, 2019

  Aconseguir fer entenedores al públic la gran quantitat de dades amb les quals treballen aquests professionals és una part essencial de la feina. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, et recomanem 10 eines per mostrar els principals resultats de les investigacions.

  Flourish, Datawrapper, Carto... són diverses les plataformes gratuïtes per crear visualitzacions de dades personalitzades

  En els darrers anys, l’accessibilitat a grans quantitats de dades s’ha incrementat exponencialment. Per una banda, els webs de transparència i d’informació d’institucions públiques han multiplicat la quantitat d’informes i recursos big data a la que qualsevol pot tenir accés a un sol clic. De l’altra costat, webs com Statista i empreses com Google faciliten l’accés a periodistes i investigadors a dades de tota mena, tant en gran com en petit format.

  Als professionals de la informació, aquest accés cada cop més fàcil a bases de dades d’arreu del món i de qualsevol tipologia, els facilita la feina. Sens dubte, l’anomenat periodisme de dades ha esdevingut una especialització amb futur dins dels mitjans de comunicació, que aposten pels treballs amb dades.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.