• El 30% dels periodistes col·legiats, afectats laboralment per la Covid

  Laura Casadevall
  -
  6 octubre, 2020

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya va elaborar una enquesta per a conèixer l’afectació que la COVID-19 ha tingut, en l’àmbit professional, entre els col·legiats i col·legiades. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Casadevall informa de la situació del sector periodístic després del confinament. 

  La majoria dels periodistes van teletreballar durant el confinament | Foto: Nenad Stojkovic (Flickr)

  Des que es va declarar l'estat d'alarma es van imposar nous relats. Les paraules com confinament, mascareta o teletreball s’han instaurat en el discurs diari dels mitjans de comunicació. La pandèmia, però, també ha afectat de retruc al sector periodístic a nivell professional.

  L'enquesta elaborada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya durant el mes de juny, en plena fase de desescalada, ha servit per a conèixer l'afectació de la COVID-19 en l'àmbit professional. Hi van participar un total de 202 col·legiats i col·legiades, la majoria, d'edats compreses entre els 25 i els 54 anys. Segons les dades que se'n poden extreure, a un 24% els han aplicat un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a conseqüència de la crisi provocada per la COVID-19 (15,3% parcial i 8,4% total) i el 5,9% ha estat acomiadat. El 70%, en canvi, no ha patit cap mesura.

  El 58,4% dels enquestats van haver de canviar les seves dinàmiques de treball i van començar a teletreballar, mentre que tan sols el 3,5% va assistir de forma presencial i habitual a la feina durant el confinament. L’enquesta també ha aprofitat per preguntar sobre com afectarà la COVID-19 en un futur al sistema de comunicació català. En aquest sentit, el 80% no dubta que quedarà afeblit a causa de la crisi sanitària que ha provocat un gran descens dels ingressos als dels mitjans de comunicació.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.