• El Nobel que desafia al poder

  Laura Saula
  -
  28 octubre, 2021

  El director del diari Novaya Gazeta, Dmitry Muratov, ha guanyat el Premi Nobel de la Pau contra tot pronòstic. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Saula explica la història d'un dels mitjans més valents a l'hora de fer periodisme d'investigació. 

  Dmitry Muratov a Moscou durant la roda de premsa posterior a guanyar el Nobel Dmitry Muratov a Moscou durant la roda de premsa posterior a guanyar el Nobel

  El Comité Noruec del Nobel ha guardonat María Ressa i el periodista rus Dmitry Muratov qui  va dedicar el premi als seus companys del diari Novaya Gazeta assassinats per defensar el dret a la llibertat d’expressió. Actualment ser periodista a Rússia és una professió de risc, les amenaces de mort són part del dia a dia. La situació és tan extrema que mitjans lliures i desvinculats del poder se'ls considera els mitjans de comunicació més valents a l’hora de fer periodisme d’investigació. 

  Aquest diari es caracteritza per publicar extensos reportatges i articles d’opinió que tracten temes polèmics com la corrupció, les vulneracions dels drets humans... Donen cobertura a qüestions que posen en evidència al govern de Vladimir Putin, govern que, des dels seus inicis l’any 2000 ha estat, suposadament, al darrere de nombroses morts a periodistes encara avui sense resoldre. A banda de les persecucions i intimidacions que han obligat a alguns periodistes a exiliar-se, l'executiu també els acusa de ser extremistes i de tenir treballadors a sou per a països estrangers.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.