• Escrivans a l’ombra del polític

  Francesc Ponsa
  -
  14 desembre, 2023

  La capacitat d'oratòria és considerada crucial per a aspirar a la presidència mentre que la destresa per escriure és secundària, ja que s'hi encarrega de redactar les intervencions dels líders polítics són els logògrafs o speechwriters.

  Adolfo Suárez va deixar discursos que han passat a la història
  Font:
  RTVE

  El poder de la paraula es fa evident en els grans discursos polítics que han marcat èpoques. Frases icòniques com la famosa exhortació de Ronald Reagan a Mijaíl Gorbachov davant la porta de Brandenburg "Tear down this wall" ("Enderroqui aquest mur"), la declaració d'amor de John F. Kennedy a Berlín amb el "Jo soc berlinès" ("Ich bin ein Berliner") o el "Yes We Can" ("Sí que podem") de Barack Obama, una declaració que va ser un punt d'inflexió en la seva campanya cap a la Casa Blanca.

  Però sovint els mestres d'aquestes paraules passen desapercebuts. Es coneixen com a logògrafs i són professionals imprescindibles de la cuina de la política. Són els que posen als llavis dels líders polítics la paraula més adequada en cada moment. En funció de com es col·loqui un mot en una frase, pot adoptar un significat o un altre, per tant han de tenir un coneixement de diverses disciplines, saber identificar cada audiència, tenir capacitats d'orador i un domini del llenguatge molt alt.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.