• Gaza, entre la mort i la censura

  Olga Garcia Camps
  -
  11 març, 2024

  El desembre, el Report.cat va publicar un reportatge que portava per títol “El conflicte més mortífer” sobre l’elevat nombre de periodistes morts en la guerra entre Israel i Hamàs i les dificultats d’informar des de Gaza. Lamentablement, tres mesos després, el títol del reportatge encara és vigent i el nombre de periodistes morts a Gaza ja ascendeix a noranta-cinc, tot i que algunes fonts l’eleven fins a cent vint. Són les veus silenciades que han deixat de ser els ulls del món, que ja no informen del que succeeix a La Franja.

  Retrat d’alguns dels periodistes palestins assassinats durant el conflicte de l’exposició Veus silenciades Col·legi de Periodistes. Foto: CPC

  Amb la voluntat de fer-los un tribut i conèixer de primera mà sota quines condicions treballen els professionals de la informació de la zona, el 6 de març el Col·legi de Periodistes va organitzar a la seu central de l’entitat l’acte “Veus Silenciades” –que es va poder seguir per streaming– i que va comptar amb els emotius i contundents testimonis de la periodista palestina Youmna El Sayed i d’Oren Ziv, fotoperiodista independent a Israel.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.