• “Good Night, and Good Luck”

  Irene Riart
  -
  22 gener, 2019

  Edward R. Murrow va ser un dels periodistes més destacats de la Segona Guerra Mundial. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Irene Riart ens explica com el periodista nord-americà va revolucionar les tècniques radiofòniques del moment i va saber traslladar les batalles aèries a milions de llars americanes.

  Murrow a punt de pujar un taxi a Londres al 1941 | Foto: Arxiu CBS

  En total, Murrow va narrar el Blitz sense descans durant 57 nits, entre el setembre de 1940 i el maig de 1941. I les seves cròniques des de la capital britànica sempre acabaven amb Bona nit, i bona sort  (Good Night, and Good Luck) títol de la pel·lícula dirigida i protagonitzada per George Clooney el 2005 i que explicava l’assetjament que Murrow va patir per part del Comitè d’Activitats Antiamericanes del senador republicà Joseph McCarthy, que l’acusava de comunista.

  Edward R. Murrow (Carolina del Nord, 1908) es va unir a l’emissora Columbia Broadcasting System (CBS) el 1935, on va treballar la resta de la seva carrera periodística. El 1937, va ser enviat a Europa com a cap d’operacions. La seva tasca consistia a trobar periodistes –sovint de la premsa escrita–, polítics i personatges de renom per parlar a la CBS. Aquesta era una tendència habitual entre les ràdios del moment, que no utilitzaven reporters propis, sinó que buscaven noms de referència per comentar l’actualitat. Més tard, però, Murrow va convèncer als seus superiors per invertir en corresponsalies de cara a l’imminent conflicte europeu, contractant a William L. Shirer i a ell mateix com a reporters en les diferents capitals europees.

   

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.