• Joana Biarnés conquesta Madrid

  Marta Alemany
  -
  19 juny, 2023

  Una exposició amb més de cent imatges de la fotoperiodista Joana Biarnés arriba a Madrid per difondre el talent i l'obra de la primera fotoperiodista de l'estat. La mostra sota el títol Madrid: moda a pie de calle, comissariada per Casamartina, es podrà veure de manera gratuïta fins al 23 de juliol.

  Editorial de moda Las nuevas brujas publicat al diari Pueblo l’any 1971.
  Autor:
  ©Joana Biarnes
  Font:
  Fundació Photographic Social Vision.

  A través de la seva càmera Biarnés va il·lustrar una època en què la moda experimentava la transformació d'un estil més clàssic i formal cap a les tendències prêt-à-porter que van revolucionar el món de la moda. Malgrat ser una professió dominada per homes i viure sota la dictadura franquista, la terrassenca es va obrir camí gràcies al seu indiscutible talent i al seu caràcter proper i natural.

  Durant els anys seixanta fins a l'inici dels setanta, va fotografiar la moda madrilenya a les pàgines del diari Pueblo, i es va convertir en un referent de la fotografia streetsyle i en la primera fotoperiodista contractada per un mitjà de comunicació espanyol. La seva carrera es va disparar quan va fotografiar els Beatles a la seva habitació de l'hotel Avenida Palace a Barcelona que va fer que es guanyés el respecte del gremi

  Però als anys vuitanta i en mig de l’auge dels paparazzis, la fotògrafa va decidir canviar d’estil de vida i se'n va anar a viure a Eivissa, deixant la fotografia aparcada per la restauració.  No va ser fins a l’any 2015 quan Josep Casamartina, historiador de l’art i comissari independent, va poder excedir als arxius de Biarnés descobrint el llegat d’imatges mai publicades que la fotògrafa guardava a casa seva.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.