• Josep Pla va entrevistar a Hitler?

  Marta Alemany
  -
  28 novembre, 2023

  El 8 de novembre de 1923, Josep Pla i Eugeni Xammar es trobaven en una cerveseria de Múnic quan van presenciar en primera persona el cop d'estat de Hitler. Dies més tard, els periodistes van informar de l'intent de cop d'estat, però que va passar després? Van entrevistar-lo? 

  El periodista i escriptor Josep Pla, en una imatge de joventut.
  Font:
  Arxiu Fotogràfic de Barcelona

  Hi ha qui afirma que Josep Pla va entrevistar a Hitler i hi ha qui ho continua negant. Però, per què tanta confusió? Recentment, Ediciones Destino ha publicat La inflació alemanya. Cròniques 1923-1924, una compilació dels articles del periodista com a corresponsal a Alemanya, entre els quals destaca Coses de Baviera: Hitler (Monòleg), publicat el 28 de novembre del 1923 al diari La Publicitat.

  "És un home sense cap preparació, és un barret de rialles, però té cops potser genials i ataca amb un gran furor, cosa –el furor– que en aquest moment aquí fa un gran efecte perquè el país està més aviat aplanat i aixafat". Així va descriure Josep Pla a Adolf Hitler després d'una entrevista que va tenir lloc a la redacció del diari del partit nazi.

  La periodista Marta Alemany relata les vivències desconegudes del periodista i repassa els seus anys a Alemanya amb l'ajuda del professor Xavier Pla, un expert de la seva obra. 

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.