• La informació fa vacances?

  Gemma Bufias
  -
  1 setembre, 2021

  Els periodistes també fem vacances i a l'estiu cal buscar les notícies gairebé sota les pedres. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Gemma Bufias aprofundeix en com els mitjans s'organitzen i tracten temes més lleugers. 

  L’estiu és, informativament parlant, un període excepcional. | Foto: Joe Pizzio (Unsplash)

  L’estiu i les vacances afecta la professió periodística, però els mitjans de comunicació segueixen donant cobertura informativa en un moment d’aturada (quasi) general. Els hàbits de consum informatiu canvien i l'audiència reclama temes més lleugers. La cultura, les festes majors i altres activitats de caràcter més social centren l'actualitat. 

  “Un tema protagonista d’aquests mesos són les persones que treballen en aquesta temporada, els turistes o visitants esporàdics al territori”, assegura Albert Calls, col·laborador d’El Punt Maresme, l’Avui i l’ARA. A vegades apareix per sorpresa 'la serp d'estiu' quan s'acaba fent seguiment d'una notícia que en un altre mes de l'any no hagués transcendit tant. Pep Andreu, cap de continguts de Mataró Audiovisuals, assegura que "la informació no fa ni pot fer mai vacances". 

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.