• La pandèmia no reforça els mitjans

  Adrián Caballero
  -
  28 juny, 2021

  La pandèmia de la COVID-19 no ha provocat un augment en la confiança en la informació ni en el nombre de subscriptors. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Adrián Caballero repassa les principals conclusions del Digital News Report 2021. 

  Rasmus Kleis Nielsen (esquerra) i Nic Newman, durant la presentació del Digital News Report de 2019 al GEN Summit celebrat a Grècia | Foto: Maro Kouri (GEN)

  Segons la darrera edició de l’informe anual Digital News Report no s’han registrat canvis significatius en la relació entre la ciutadania i el periodisme. El que més destaca és un increment de sis punts pel que fa a la credibilitat que els ciutadans donen als mitjans. Tot i això, la xifra arriba aquest 2021 al 44%, és a dir, que ni la meitat de la població confia en les notícies.

  A Espanya el panorama encara és més desolador, ja que aquesta credibilitat se situa al 36%, la mateixa xifra de l’any 2020 i una de molt similar si ho comparem amb els darrers cinc informes d’aquesta prestigiosa entitat. D’altra banda, l’interès per la informació ha caigut a Espanya del 84% de 2016 al 67% d’aquest 2021. Des de la Universitat de Navarra, encarregats a Espanya de realitzar les entrevistes pel Digital News Report, acusen la polarització social d’aquest retrocés en la credibilitat. 

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.