• La paraula, punt de trobada

  Aina Palomer
  -
  7 juny, 2024

  La societat es troba en un moment de lluita de forces i és necessari prendre partit. Censures de pel·lícules LGTBI+, agressions, vexacions i assassinats a gent del col·lectiu tenen lloc, enmig d’una onada d’extrema dreta que estén discursos populistes.

  Les noves realitats del col·lectiu LGTBI+ demanen nous tractaments mediàtics | Foto: Masters / AI / Pixabay

  Arrosseguen drets que ja consideràvem assolits i ofega algunes de les noves corrents que començaven a trobar suport legislatiu a favor de la Igualtat de Tracte i la No-discriminació al col·lectiu LGTB en l’àmbit parlamentari, per una banda, i per la igualtat real i efectiva de les persones trans i per la garantia dels drets de les persones LGTBI+, en l’àmbit estatal, per l’altra.

  Davant d’aquest escenari, els professionals de la comunicació han de saber com informar i estar preparats per la ràpida transformació que viuen els conceptes i les seves connotacions. I per ajudar davant d’aquests dubtes, el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), de la mà del Col·legi de Periodistes, el Departament d’Igualtat i Feminismes, el Consell de Dones de Catalunya, l’Observatori LGBTI+, i les universitats de Pompeu Fabra i de Lleida, ha fet públiques les Recomanacions sobre el tractament de les persones LGBTI+ als mitjans audiovisuals.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.