• La perfecció del cercle

  Pep Corral
  -
  6 juny, 2017

  Josep Maria Planes va ser una de les figures clau de la premsa catalana de principis del segle XX. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Pep Corral ret homenatge al periodista manresà amb motiu de l'Any Planes. 

  Imatge d'arxiu de Josep Maria Planes

  El periodista Josep Maria Planes i Martí va publicar el seu primer article el 19 de juliol del 1924, als 17 anys, amb una ressenya sobre Àngel Guimerà a El Pla de Bages. Llavors impossible de preveure, el periodista acaba d’obrir un cercle que s’havia de tancar dotze anys més tard, el 19 de juliol del 1936, amb un crit a favor de la Generalitat republicana després de l’alçament militar des de la portada de La Publicitat. Un mes i mig després, el 24 d’agost, un escamot de la FAI va posar el punt final a la seva vida amb set trets al parietal esquerre en un marge de la carretera de la Rabassada, a Barcelona.

  La demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes va impulsar l'Any Planes que ha de cloure amb el nomenament del periodista com a fill il·lustre de la ciutat de Manresa. Els objectius d'aquesta iniciativa han estat: fer que la ciutat reconegui el llegat del periodista i, alhora, apropar la seva figura al gran públic via xerrades, exposicions i la reedició d’alguns dels seus textos. 

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.