• Lliçons d’un comunicador camaleònic

  ALBERT MALLA NICOLAU
  -
  28 març, 2022

  Xarli Diego ha estat un home de ràdio, de televisió, de premsa i de comunicació al llarg de la seva carrera. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Albert Malla recorda la trajectòria i vivències del veterà periodista a qui es rendirà homenatge el pròxim 31 de març a la seu del Col·legi.  

  Xarli Diego, en una imatge recent | Foto: Judit Diego

  El periodista Xarli Diego ha tingut una carrera professional envejable, tocant tots els pals possibles i amb una gran capacitat d'adaptació. Tot i no tenir referents a casa en el sector de la comunicació es va sentir atret per la ràdio de seguida. Va començar a jugar fent de locutor i presentant cançons dels The Beatles amb dotze anys mentre el seu amic feia de tècnic de so.

  La seva escola va ser Ràdio Olot, Ràdio Vic i Ràdio Manresa. I des de llavors, ell i el micròfon es van convertir en inseparables. Va començar a ser més conegut quan el cap de programes de Ràdio Barcelona, Joan Castelló Rovira, li va donar la responsabilitat de presentar i dirigir "Caspe Street", un programa musical amb una gran influència.

  Com que la creativitat era un dels seus altres punts forts, van fer-lo cap de creativitat publicitària. Diego va escriure les falques de "Futbol en català", que es promocionaven a les narracions dels partits del mestre Joaquim Maria Puyal. El vincle amb Puyal el va portar a la televisió amb els programes "Tres pics i repicó", la "Lotto 6/49" i "El joc del segle" a TV3. 

  La capacitat d'adaptar-se en els diferents escenaris l'han portat a ser qui és fins al dia d'avui. "Si no t'adaptes, estàs mort; i, sent periodista, si no t'adaptes, estàs doblement mort", manifesta el periodista. Aquesta virtut juntament amb la creativitat i la capacitat de treball, han provocat que hagi pogut tastar de tots els plats comunicatius.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.