• L’últim adéu a la televisió tradicional?

  Karen Montero
  -
  21 gener, 2021

  La manera de consumir de les audiències està canviant cada vegada més i plataformes d'streaming com Twitch estan obrint nous escenaris en el paradigma de la comunicació actual. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Karen Montero explica com aquesta plataforma desafia la comunicació audiovisual amb propostes innovadores.

  Emilio Doménech (@nanisimo), periodista reconegut pel seu canal de Twitch i les intervencions a La Sexta des dels EUA

  Les audiències televisives van fer un gir històric ka nit de cap d'any d'aquest 2020, ja que per primera vegada no va ser una cadena de televisió la que va congregar una xifra rècord d’espectadors. El canal de Twitch d’Ibai Llanos, un dels streamers de videojocs més famós en espanyol, va tenir 5,4 milions de visualitzacions durant el minut d’or. 

  “La primera clau essencial de Twitch pel periodisme és la conversa directa que hi ha entre periodista i espectador”, assegura Emilio Doménech, el periodista espanyol més famós en aquesta plataforma. Les seves cobertures durant les eleccions nord-americanes al seu canal personal van arribar quasi a les 5.000 visualitzacions cadascuna, una xifra impensable fa un any abans de la crisi sanitària. Una de les claus diferenciadores de la plataforma és la immediatesa del seu xat, que permet anar rebent preguntes i comentaris en directe de la gent i anar-los responent. 

  L’hegemonia del game streamer sembla que continuarà a Twitch, però el periodisme polític i cultural també hi han entrat d'una manera força exitosa. Caldrà veure cap on es dirigirà aquesta nova tendència i quina relació de convivència tindrà amb la televisió durant aquest 2021 mentre l'oci continuï condicionat per la situació sanitària. 

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.