• Marie Marvingt, la periodista més aventurera

  Elisabet Cassà
  -
  5 juliol, 2023

  Marie Marvingt va ser una dona polifacètica i extremadament pionera. El seu pare va inculcar-li la cultura de l'esport i al llarg de la seva vida va practicar moltes disciplines en les quals destacava en el ciclisme i l'alpinisme. No hi havia cap repte que Marvingt no es disposés a superar, ni el d'exercir com a periodista.

  Marie Marvingt en un dels avions que va pilotar

  A Marie Marvingt (Aurillac, 1875- Laxou, 1963), coneguda amb el sobrenom de la núvia del perill o la fiancée du danger en francès, l'apassionava volar i sentir-se lliure, així que a poc a poc es va anar introduint i formant en el món de l'aviació fins a obtenir la llicència de vol, sent la tercera dona en tot l'estat francès a aconseguir-la i la primera a creuar el Canal de la Mancha el 1909. Un cop esclata la Primera Guerra Mundial, Marvingt s'allista per ser infermera, però es disfressa d'home per combatre. Quan la descobreixen decideix anar als Alps i aprofitar el seu talent d'esquiadora per rescatar soldats esquiadors, pilotava avions de combat i bombardejava regions ocupades.

  La seva faceta periodística la va dur a terme en diferents ocasions al llarg de la seva vida. Firmava els seus articles sota el pseudònim Myriel i durant la guerra va ser corresponsal pel diari L'Intransigent. Es va formar en lletres, practicava art i parlava diversos idiomes.

  Sovint, el context social i polític del moment va tallar-li les ales, però no hi havia res impossible per Marvingt. Com quan va voler apuntar-se al Tour de França, però no la van deixar per ser dona i ella va decidir pedalar en solitari tot el Tour completant-lo. O quan ningú la va prendre seriosament quan va voler implementar ambulàncies aèries, i ella va respondre organitzant conferències per parlar sobre el tema, va establir contactes amb fabricants i va informar sobre el paper que podien tenir les ambulàncies aèries en la guerra.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.