• Molt més que un periodista

  Jordi Pacheco
  -
  18 gener, 2021

  El que realment importa no és què s’explica, sinó com s’explica. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Jordi Pacheco ens parla de la trajectòria i el llegat del periodista Llorenç Gomis.

  Llorenç Gomis a la casa familiar d'estiueig de Viladrau

  L’escriptura periodística, quan és de qualitat, és capaç d’atreure l’atenció del lector cap a temes que a priori li resulten aliens. No és tan freqüent com pot semblar el fet de trobar escriptors i periodistes que es facin llegir amb profunda delectació i generin interès més enllà de les qüestions que tracten. Un d'aquests va ser Llorens Gomis, poeta, periodista i mestre de periodistes, va deixar una empremta inesborrable en la memòria dels lectors.

  Gomis va deixar un gran llegat, però es diu que un dels millors va ser El Ciervo, revista de pensament i cultura que va fundar el 1951 juntament amb un grup de persones que representaven els corrents més oberts del catolicisme a Catalunya. La publicació, que enguany celebra el seu 70è aniversari, manté encara el tarannà del seu principal fundador, caracteritzat pel to reflexiu, el bon humor i la ironia. 

  Deia Pere Casaldàliga que Llorenç Gomis era “un escriptor que pensava el que escrivia i un pensador que escrivia amb transparent sobrietat”. I és que, efectivament, des dels seus inicis Gomis tenia el sa costum de pensar els articles abans d’escriure’ls. Els periodistes actuals i del futur no hauríem de deixar passar l’oportunitat de llegir-lo, per la finor de la seva escriptura, el sentit de l’humor i la seva serenitat. 

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.