• Morts que no ho eren

  Alberto Gómez
  -
  5 maig, 2022

  Alguns mitjans de comunicació van publicar la mort de Mino Raiola, cèlebre agent de futbolistes, quan realment no havia passat. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Alberto Gómez proposa algunes recomanacions perquè aquest error no es torni a repetir.

  L’agent de futbolistes Mino Raiola, de qui es va anunciar la mort prematurament, en una imatge d’arxiu.

  La setmana passada es va comunicar la mort de Mino Raiola, cèlebre agent de futbolistes, sense contrastar la informació, ja que el mateix Mino va haver de desmentir la seva mort a les xarxes socials. Aquest és un episodi ja viscut en el món dels mitjans de comunicació perquè hi ha hagut altres personalitats o personatges famosos que, per descuit, error o mala praxi, senzillament no havien mort tal com nombrosos diaris, ràdios i televisions afirmaven. Un dels motius pels quals succeeixen aquests errors, són l'eclosió de les xarxes socials, juntament amb les presses habituals a les redaccions.

  El periodista Sandro Pozzi recomana davant d'aquestes situacions "fer un pas enrere abans de publicar una informació possiblement errònia perquè a gran part del públic potser li interessa més la teva crònica, la teva anàlisi, que no pas l'anunci d'una mort més o menys anunciada". Segons el corresponsal, a vegades ser el primer no t'assegura tenir més trànsit que la resta. Pots aixecar la llebre i no ser el primer des d'un punt de vista estratègic.

  Agustí Rodríguez, periodista i consultor expert en comunicació de crisis que arrossega nombrosos episodis de crisi durant la seva dilatada carrera, considera que "els mateixos mitjans de comunicació són víctimes del seu funcionament. I aquí és clau el paper de corporacions i empreses, que haurien d'erigir-se en fonts fiables capaces de confirmar informacions". Per aquest motiu,  recomana contrast, fonts solvents i calma. Perquè a vegades, com en una mort sobtada, és el millor antídot per evitar una tempesta.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.