• Periodisme en temps de precarietat

  Manel Domene
  -
  7 novembre, 2017

  El nou escenari que s'està vivint en el món periodístic ha provocat una forta crisi en el sector per la forta caiguda dels salaris que estan causant una inestabilitat econòmica preocupant en tots els sectors, però sobretot en el dels professionals de la informació. A més, s'ha afegit que el periodista ha multiplicat la seva feina per adaptar continguts al món digital. Com es pot millorar la situació dels periodistes perquè puguin exercir el seu treball de manera ben remunerada i reconeguda? Manel Domene ens ho explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes.

  La precarietat laboral afecta cada vegada més als professionals de la comunicació, la seva situació laboral es veu afectada per l'escàs salari que reben i que no compensa el treball que realitzen. Ara més que mai, les notícies han d'anar acompanyades d'una imatge, vídeo o sons i s'han d'emetre de forma més original i veraç. El problema està en què, tot i que l'essència del periodista encara continua sent la mateixa, la incorporació dels 'media-workers' (redaccions robotitzades a l'etapa Internet) encara interfereix més en la feina periodística. La Jornada sobre la precarietat laboral que es fa al Col·legi de Periodistes el pròxim 10 de novembre tractarà aquest gran problema que està creant incertesa en els professionals del periodisme i, fins i tot, dubtes en la seva carrera.

  Les noves tecnologies obliguen al periodista a readaptar la seva forma de comunicar i a reinventar-se, és a dir, actuar de forma flexible i polivalent per necessitat. Ara més que mai, a més, han de fer front a la immediatesa i rigor que exigeix Internet. L'economista anglès Guy Standing, posa com a exemple a Donald Trump per explicar les condicions del neocapitalisme en els treballadors. 

  Cal fer front a la precarietat en els mitjans de comunicació, que està creant una nova classe social pel neocapitalisme, anomenada "precariat", el nou proletariat del segle XXI i recuperar la motivació periodística regulant, com s'explica en aquest article, l'estatut del periodista autònom i amb contracte estable.

  Pots llegir l'article sencer al Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.