• Quan la ment del periodista diu prou

  Alberto Gómez
  -
  17 juliol, 2023

  Cobrir l’actualitat sovint passa factura. Parlar sobre guerres, accidents, morts, suïcidis, assetjament, catàstrofes naturals, desnonaments i una llarga llista de tragèdies són temes que inevitablement formen part de l’ofici, però que a la vegada comporten una càrrega emocional important.

  La salut mental dels periodistes és encara un tema poc abordat | Foto: Nik Shuliahin / Unsplash

  Als temes d’actualitat se’ls hi ha de sumar una situació laboral precària, l’autoexigència per ser els primers, la inestabilitat, la càrrega de feina i un ofici caracteritzat per l’abundància de la cafeïna.

  “El meu cos i el meu cap van dir prou. I vaig acceptar que tocava pensar en mi. Cuidar-me. Posar-me en primer lloc. Havia acumulat determinades situacions, personals i laborals, que s’havien convertit en un còctel enverinat”, explica Paco Ávila, cap de la secció d’esports de l’Agència EFE a Catalunya, periodista molt acostumat a involucrar-se emocionalment sobre persones i temes que després acaben perseguint-lo.

  En aquest reportatge, Alberto Gómez entrevista a diversos periodistes de diferents àmbits per conèixer com afronten el dia a dia de i recull consells sobre com cuidar-nos.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.