• Quan la professió va arribar a la universitat

  JUAN PABLO TORRENTS-FAURA
  -
  31 agost, 2021

  El primer curs de periodisme de la UAB s'inicia entre els anys 1971 i 1972. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Juan Pablo Torrents-Faura repassa els cinquanta anys de la facultat de Ciències de la Informació.  

  Primera classe informatitzada de la facultat | Foto: UAB

  La Universitat Autònoma de Barcelona va posar en marxa al curs 1971-72 la primera facultat de Ciències de la Informació a Catalunya amb els primers estudis en Periodisme de rang universitari. El primer degà va ser Víctor Reina Bernáldez, catedràtic de Dret Canònic, fins a l’any 1975 i en la primera promoció no se superava la cinquantena d’estudiants. “La carrera era de cinc cursos anuals, repartits en dos cicles. El primer cicle constava de tres cursos i, el  segon cicle, de dos” recorda Teresa Velázquez, exalumna de la primera promoció de Periodisme i actualment professora emèrita de la facultat. 

  L’actual degana de la Facultat, María José Recoder, en el llibre Docencia e Investigación en Comunicación en España explica que “les primeres classes de la llicenciatura de Periodisme es van impartir en uns locals del carrer Egipcíaques de Barcelona”, en ple barri del Raval. I afegeix que “dos anys més tard, la facultat es va traslladar al municipi de Cerdanyola on va compartir espai amb els estudiants de Dret i Econòmiques”, fins que en el curs 1987-88 es va inaugurar l’edifici propi de la facultat, que incloïa aules, laboratoris, la biblioteca i l’hemeroteca.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.