• Quan l’anunciant és periodista

  Robert Sendra
  -
  7 octubre, 2019

  El 75% dels editors comercialitzen publicitat nativa als seus llocs web, segons el "Llibre blanc del branded content i publicitat nativa" d’IAB Spain. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Robert Sendra ens explica com l’explosió del branded content a l’entorn digital desafia la distinció entre informació i publicitat. 

  El contingut patrocinat o branded content s'erigeix com una font d'ingressos entre els mitjans digitals | Foto: Adrián Caballero

  Contingut patrocinat, contingut destacat, publireportatge, contingut ofert per… Tots els distintius es refereixen a la mateixa realitat: el branded content, que consisteix en la creació de continguts d’aparença no publicitària per part d’una marca, amb l’objectiu de transmetre els seus valors i connectar amb l’audiència.

  Els mitjans en línia s’han convertit en un terreny adobat per a aquest material corporatiu: el 75% dels editors comercialitzen publicitat nativa als seus llocs web, segons destaca el Llibre blanc del branded content i publicitat nativa d’IAB Spain. Pot afectar aquest model de negoci a la credibilitat i la independència dels mitjans?

  D’acord amb el tercer Estudi sobre la professió periodística elaborat per Gas Natural Fenosa, la pèrdua de rigor, la confusió que genera en l’audiència i la caiguda de la credibilitat del mitjà a causa de la percepció que està oferint publicitat encoberta són els principals motius que esgrimeixen els periodistes contraris al branded content. En canvi, els enquestats que s’hi posicionen a favor argumenten que aquest model de màrqueting no és intrusiu, aporta informació treballada i de valor afegit i constitueix una font d’ingressos per als mitjans.

  L’informe també recalca que el 59% dels periodistes considera que la professió ha perdut influència respecte als poders polítics i econòmics. La dependència financera, la precarietat laboral i la crisi econòmica són algunes de les raons que addueixen.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.