• Per què interessen menys les notícies?

  Núria Segura
  -
  25 abril, 2023

  Cada cop més persones decideixen canviar de canal o apagar el televisor quan começa l'informatiu. Els motius són la pandèmia de la Covid, l’actual crisi marcada per la inflació o els conflictes bèl·lics com el d’Ucraïna.

  Un periodista de la CNN informa des d’Ucraïna. Les notícies negatives espanten l’audiència

  L’interès per les notícies ha disminuït a escala mundial. A l’estat espanyol, entre el 2015 i el 2022, s’ha registrat una davallada del 20% i, actualment, només un 55% de les persones mostren interès per l’actualitat informativa.

  Carles Pont, professor de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, apunta que una de les causes que han contribuït en aquesta manca d’interès és que després de la pandèmia hi ha una saturació d’informacions dolentes i poc esperançadores.

  Les plataformes més utilitzades per informar-se són YouTube i Facebook, una opció que elegeixen el 61% i el 60% dels ciutadans. Amb això, Pont ressalta que les xarxes socials no són bones o dolentes per se, sinó que el problema és quan les persones només s’informen per aquesta via

  Davant els nous reptes i realitats del segle XXI, Pont argumenta que cal una nova manera de fer periodisme que torni a connectar les persones amb els mitjans de comunicació. També, creu que s’ha d’impulsar el que es coneix com a periodisme de solucions, que mostra històries des d’una perspectiva més positiva.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.