• Què queda de l’Aylan?

  Manel Domene
  -
  22 setembre, 2020

  Ja han transcorregut cinc anys des de la publicació de la fotografia del cadàver d'un nen sirià, l'Aylan, que va fer la volta al planeta. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Manel Domene repassa la història de la imatge que va causar més impacte que milers de dades estadístiques i que va remoure la consciència de molts. 

  Cinc anys d'una imatge, la d'Aylan, que va commoure el món

  El passat 2 de setembre es complien cinc anys de la publicació de la imatge del cadàver de l'Aylan, un nen refugiat sirià de tres anys que va morir intentant arribar a l'illa de Kos. Quins efectes ha tingut aquesta fotografia sobre la societat? 

  Després de quatre anys de conflicte i milers de morts documentades en l'àmbit estadístic la imatge es va convertir en la icona principal de la crisi dels refugiats, va causar un gran impacte a escala mundial i va ser capaç de despertar la solidaritat de milers de persones. Tot i el gran ressò que va causar, les promeses dels polítics han quedat buides, ja que avui encara no s'ha fet res per posar fi a aquesta emergència humanitària. 

  Actualment el primer món s'ha vist col·lapsat per l'arribada de la COVID-19, que s'ha endut tota sensació de confort i de llunyania amb els conflictes. Mentrestant, a les costes europees hi segueixen arribant centenars de refugiats i migrants i se'ls nega l'entrada, així com milions de persones han de marxar del seu lloc de residència buscant una vida més digna dia rere dia. 

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.