• Sentit comú i context

  Bàrbara Padilla
  -
  27 octubre, 2022

  Com haurien de tractar els mitjans de comunicació locals els partits que fomenten valors antidemocràtics sense convertir-se en altaveu del discurs de l’odi, la xenofòbia i el racisme? Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Bàrbara Padilla escriu la crònica de la jornada sobre com informar de l’extrema dreta des dels mitjans locals. 

  El Col·legi de Periodistes i la Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya (FMCLCat) van organitzar una jornada sobre el tractament de l'extrema dreta.

  Julià Guerrero, director de Ràdio Castellar i secretari de la FMCLCat; Rosa Giralt, directora de Nova Ràdio Lloret i Albert Sabater, director de Ràdio Tordera van cloure la jornada. Tots tres van afirmar que els mitjans de proximitat tenen el deure d’informar els ciutadans de tot el que passa al seu voltant, i, per tant, també de les accions de Vox. Però això no vol dir que s'hagi d'explicar cada moviment que fa el partit. 

  “Hem de parlar de Vox. Ara bé, quan diguin una bajanada, l’hem de posar en context. Els hem de donar una certa, relativa i proporcionada presència als mitjans, i sempre contextualitzada”, assenyalava Sabater. Alhora mitjans i periodistes no són els únics responsables, també la resta de partits polítics. I es va recordar que Vox té representació al Parlament, i que, per tant, no se’ls pot deixar fora.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.