• Sentit comú i context

  3 novembre, 2022

  Els mitjans de comunicació locals sovint tenen dubtes sobre com s'han d'informar els partits d'extrema dreta, sobretot en període electoral. És per aquest motiu que el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya van celebrar una jornada sobre com informar de l'extrema dreta en els mitjans locals.

  Albert Sabater, Rosa Giralt i Julià Guerrero durant la taula sobre informació d'extrema dreta i mitjans locals
  Font:
  Col·legi de Periodistes

  Durant la jornada celebrada el 25 d'octubre van participar, a l'últim torn, Julià Guerrero, director de Ràdio Castellar i secretari de la FMCLCat, Rosa Giralt, directora de Nova Ràdio Lloret, i Albert Sabater, director de Ràdio Tordera.

  Els tres ponents van concloure que els periodistes tenen el deure d'informar els ciutadans del que passa al seu voltant, tot i que això no significa que s'hagi d'explicar cada moviment. Per tant, segons els ponents, cal sentit comú i contextualitzar la informació per evitar blanquejar el missatge de l'extrema dreta, com és el cas de Vox.

  Durant la sessió els tres periodistes van posar sobre la taula les seves idees i van defensar el seu mitjà de comunicació, així com la professió de periodista. Guerrero i Sabater van destacar que els mitjans no són els únics responsables del que passa amb els partits d'extrema dreta, i Sabater va apel·lar als polítics amb "Haurien de prendre la iniciativa i contrarestar el que diu Vox. Si Vox diu una bajanada, la resta de partits haurien de respondre amb una informació veraç".

  Altres mitjans locals també van participar en el debat des de les cadires del públic i van donar el seu punt de vista sobre com cal informar de l'extrema dreta als ciutadans.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.