• “Si no s’explica, no existeix”

  Laura Balagué
  -
  12 desembre, 2022

  Els fotoperiodistes Ricard Garcia Vilanova i Santi Palacios conversen amb Tamara Saeb, responsable de Comunicació Operacional de Metges Sense Fronteres, en un acte amb motiu del World Press Photo 2022. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Balagué detalla la conversa entre fotoperiodistes.

  Un moment de la xerrada amb una fotografia, al darrere dels ponents, de Bucha feta per Palacios
  Font:
  Foto: Laia Micó

  “En un primer moment, la gent no volia aparèixer a les fotografies, suposo que per por, perquè no se’ls pogués identificar. Però un cop esclata la guerra i ja hi ha un conflicte obert, internacional, perden aquesta por i entenen que no estan sols”, explica Ricard Garcia Vilanova sobre els ciutadans d'Ucraïna que començaven a viure la guerra. 

  Palacios, en canvi, coneixia el territori i comenta haver-hi viatjat el 2014 i el 2015, anys convulsos per l’annexió de Crimea a Rússia o per l’inici de la guerra al Donbass. “Quan vaig saber que havia caigut un míssil a Kíev, el calfred va ser com si hagués caigut a Barcelona o a Madrid. No m’ho podia creure. Per això, vaig creure que havia de ser-hi”, admet.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.