• Trenta anys d’Enderrock

  Laura Saula
  -
  12 abril, 2023

  Ara fa trenta anys que en els quioscos apareix el primer número d’Enderrock. Un nou mitjà acaba de sortir a la llum i trepitja fort. Actualment, té una tirada de deu mil revistes mensuals, més de quatre mil subscriptors i tota una sèrie de multiplataformes des d’on es difon la música catalana arreu del territori.

  Peu de foto: Els membres de Sau fullejant un exemplar d’Enderrock | Foto: Xavier Mercadé

  Darrere del seu naixement hi ha persones com en Lluís Gendrau –actual director editorial– i Josep Pons, que volen muntar una revista de rock català per a joves. Paral·lelament, Ferran Amado, Xavier Mercadé i Agnès Rotger també estan contemplant la idea d’encetar una revista per a potenciar els grups catalans.

  Fruit d’aquesta trobada, on posen en comú totes les seves idees, surt el que mesos més tard serà la revista Enderrock.

  Tot i que als seus inicis la publicació se centra en el rock català, els creadors d’Enderrock defensen que la revista sempre s’ha caracteritzat per adaptar-se a les noves escenes musicals que han anat sorgint.

  A mesura que la revista ha anat creixent s’ha intentat que no només fos un retrat de l’escena, sinó que també hi hagués anàlisi i opinió.

  Així doncs, hi ha la revista digital, on es publiquen les notícies d’actualitat del sector i la revista en paper, amb reportatges més llargs i de profunditat.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.