• Un codi pioner

  Karen Montero
  -
  9 novembre, 2022

  Es compleixen trenta anys del Codi deontològic dels periodistes. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Karen Montero descriu els seus inicis. 

  El Codi és per molts professionals un referent ineludible. Foto: CPC

  L’ètica i el periodisme van agafar-se oficialment de la mà ara fa trenta anys: el Codi deontològic de la professió periodística va ser proclamat per primera vegada l’1 de novembre del 1991 dins del segon Congrés de periodistes. L’objectiu reflectia una necessitat en els primers anys de democràcia davant dels mitjans: assegurar un periodisme de qualitat per a la ciutadania i, per aconseguir-ho, calia crear unes bases que ajudessin la tasca del periodista.

  El propòsit de les bases és la "declaració de principis bàsics que els periodistes han d'observar en l'exercici de la seva tasca", sense importar el format i l'àmbit de la notícia. Per això, el Consell de la Informació (CIC) s'encarrega de què aquestes bases es compleixin. Així i tot, des del CIC reben moltes queixes per part dels ciutadans, sobretot pel punt set del codi: evitar el conflicte d'interessos.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.