• Un nou relat per la moda

  Henry Rivas
  -
  23 febrer, 2021

  La crisi de la COVID-19 ha capgirat el model de negoci de la indústria de la moda, que necessita una reformulació que afecta la manera de comunicar, i on el públic està al centre de tot. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Henry Rivas analitza les noves receptes que utilitza aquest sector per sobreviure a les conseqüències que va comportar l'esclat de la pandèmia. 

  Imatge de desfilada de la 080 Barcelona Fashion de la tardor de 2020 | Imatge: Youtube

  Ara fa un any, el 23 de febrer de 2020, Giorgio Armani va decidir celebrar la seva desfilada a porta tancada a conseqüència de la propagació del virus de la COVID-19, en una ciutat plena d'editors i influencers vinguts de tot el món, i en un moment d'incertesa i desconeixement. La pandèmia ha fet palesa la necessitat que té la indústria de la moda per reinventar-se i buscar, a escala mundial, la fórmula que li permeti sobreviure a les conseqüències de la situació actual.

  En els darrers cent anys s’han produït grans catàstrofes mundials, dues guerres i diverses crisis econòmiques, i l'estratègia del circuit de la moda era aturar-se l’espera que tot passés. Finalitzades les guerres, i amb la consegüent reactivació econòmica de les passarel·les, les presentacions, les inauguracions, les campanyes de relacions públiques i l’activitat publicitària i editorial en mitjans tradicionals van tornar gairebé sense canvis en els seus processos.

  Actualment, amb la pandèmia, tot aquest model sembla estar obsolet o bé necessita una reformulació que afecta la forma de comunicar des de dins i fora, on el públic que consumeix està al centre de tot. Perquè el mantra per assolir l’èxit passa per captar la seva atenció i aconseguir la seva fidelitat. A diferència del que passava el segle passat, aquesta vegada el circuit no s’ha aturat i ha pogut sobreviure gràcies a les facilitats que proporcionen Internet i les xarxes socials.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.