• Una icona del periodisme català

  16 juny, 2021

  Es compleixen setanta-cinc anys del naixement de la periodista Montserrat Roig. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Saula repassa la trajectòria d'una referent periodística i del moviment feminista. 

  Es compleixen setanta-cinc anys del naixement de la periodista Montserrat Roig.

  Montserrat Roig va néixer el 13 de juny de 1946 a Barcelona i sovint es coneix la seva trajectòria per novel·les com Molta roba i poc sabó…i tan neta que la volen o El temps de les cireres. La seva trajectòria periodística comença a la revista Serra d'Or a finals dels anys seixanta amb la col·laboració imprescindible de la fotògrafa Pilar Aymerich. "Era una persona molt justa que va portar el feminisme als mitjans en un moment on això era bastant complicat” recorda Aymerich, en un vídeo publicat per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC). 

  El llibre Els catalans als camps nazis (1977) sobre els supervivents catalans dels camps de concentració nazis va ser un dels projectes més ambiciosos de Roig. Un intens treball d’investigació que, amb el temps, es convertiria en un referent històric imprescindible. I no només el valor periodístic i d’investigació, sinó també per la seva gran tasca a l’hora de visibilitzar les dones catalanes que van morir als camps.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.