• Una periodista fidel a ella mateixa

  Laura Saula
  -
  26 setembre, 2023

  Isabel-Clara Simó (1943-2020) va ser una incansable defensora de la llengua catalana, feminista i advocada de les llibertats individuals i col·lectives. La periodista Laura Saula posa en relleu la seva figura.

  Isabel-Clara Simó en una imatge d’arxiu.
  Autor:
  Jordi Play
  Font:
  Editorial Bromera.

  Els primers passos de la carrera professional de Simó van tenir lloc a Figueres, una ciutat que, segons les seves pròpies paraules, semblava Europa durant la dècada dels seixanta. És aquí, on va començar a desafiar les restriccions franquistes amb la publicació d'articles en català a la revista Canigó, un gest de rebel·lió que va emocionar a una comunitat sencera. 

  L'extensa trajectòria de Simó inclou més de cinquanta llibres, deu d'assaig, una biografia, tres de poesia, set obres de teatre i set guions de televisió, un llegat que perdura a través del seu esperit lluitador i del seu estil irònic, que sempre captivava els lectors.

  El 2017 després de rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, Simó va pronunciar unes paraules que continuen sent una inspiració i que resumeixen a la perfecció la seva vida i obra: “Sapere aude, atreveix-te a pensar; sapere aude, atreveix-te a aprendre; sapere aude, atreveix-te a investigar.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.