• Viatjar amb paraules i imatges

  Elisabet Cassà
  -
  7 juliol, 2021

  Quin futur li espera al periodisme de viatges? Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Elisabet Cassà explica com les noves tecnologies i la COVID-19 han afectat de ple el periodisme de viatges. 

  La pandèmia ha condicionat la producció de contingut de periodisme de viatges | Foto: Ken Cheung

  María Angulo, al seu llibre Inmersiones: crónica de viajes y periodismo encubierto (Universitat de Barcelona, 2017) ens aporta algunes pistes sobre què és i què no és el periodisme de viatges. L’autora afirma que “un cronista o viatger i un reporter infiltrat es veuen obligats a desenvolupar capacitats d’observació i de sociabilitat similars a les de l’antropòleg, alhora que han d’esmerçar-se en el descriptiu i narratiu”. “Tota crònica és un viatge, encara que sigui pel nostre barri”, afegeix.

  El seu punt de vista serveix per anar acotant, però ens plantegem interrogants com l’amplitud del terme. Abasta des d’una guia de viatges fins a la crònica d’una migració forçosa? Incloem tant periodistes corresponsals en un mitjà de comunicació, com les revistes especialitzades o sengles articles divulgatius publicats en diaris, sobre una zona concreta? Quin paper tenen els blocaires o influencers a les xarxes socials? Segons les persones entrevistades, les línies divisòries són fines.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.