• Vint-i-cinc anys de Ràdio Estel

  Jordi Pacheco
  -
  28 octubre, 2019

  L'emissora de l'Arquebisbat de Barcelona va començar a operar el 28 d'octubre de 1994. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Jordi Pacheco repassa la trajectòria del mitjà fins a l'actualitat. 

  L’equip de Ràdio Estel, emissora que enguany compleix un quart de segle d’existència

  A finals d’estiu de 1991 l’Arquebisbat de Barcelona, a través de la Fundació Missatge Humà i Cristià, va obtenir una emissora de freqüència modulada concedida per la Generalitat. Havien passat més de dos anys des que l’Església catalana havia presentat la sol·licitud i encara en passarien tres més fins a la definitiva posada en marxa de l’emissora. La lentitud de les concessions per part de la Generalitat, per una banda, i la manca de recursos econòmics, per altra, van propiciar l’allargament del període de gestació del projecte, que havia de fer realitat els anhels de bona part del catolicisme català. El Cardenal Narcís Jubany en va ser un dels principals impulsors, després que el papa Joan Pau II l’animés a posar en marxa una emissora diocesana.

  Fou el 28 d’octubre de 1994 quan va quedar oficialment inaugurada Ràdio Estel, que començava a funcionar a través del 106,6 de l’FM. Els principals membres de l’equip primigeni eren el director Paco Viñas, els periodistes Teresa Pou i Oriol Llop, el cap de programació Ramon Fraxedas com a cap de programació, el tècnic Antoni Huguet i Maria Figueras, una laica compromesa amb l’acció social i la difusió de l’evangeli. Comptaven amb el suport del bisbe auxiliar de Barcelona Joan Carrera, estretament vinculat a aquest i altres projectes de comunicació de l’Església.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.