• Watergate o el premi a la tenacitat

  Alberto Gómez
  -
  28 juny, 2022

  Es compleixen 50 anys del Watergate, un escàndol que no només va canviar la política. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Alberto Gómez recorda com el periodisme i els periodistes Bob Woodward i Carl Bernstein van ser admirats per tothom. 

  El president Richard Nixon va dimitir el 9 d'agost de l'any 1974 després d'un intent de robatori i espionatge a la seu del Partit Demòcrata. Cinc lladres van entrar al complex d'edificis Watergate per robar documents, col·locar micròfons i intervenir telèfons a la seu del Comitè Nacional del Partit Demòcrata a Washington. Aquest cas ha quedat vinculat al periodisme d'investigació, al diari The Washington Post i als periodistes Bob Woodward i Carl Bernstein

  Els periodistes van demostrar connexions entre els lladres i l'equip més proper del mandatari nord-americà. “Van construir un model al qual van intentar imitar generacions posteriors. Hi ha un missatge de tenacitat, humilitat i rigor que va enfortir la imatge del periodisme” creu Rafa de Miguel, corresponsal del Regne Unit i Irlanda a El País. I aquest cas va provocar que el periodisme d'investigació s'expandís entre les redaccions dels mitjans de comunicació. 

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.