El Col·legi de Periodistes i el CAC elaboren unes recomanacions sobre la cobertura informativa d’actes terroristes

  • El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) han elaborat unes recomanacions adreçades als periodistes sobre la cobertura d’actes terroristes. La roda de premsa de presentació ha tingut lloc a la seu del Col·legi de Periodistes aquest 15 de novembre al matí.

    Les recomanacions estan distribuïdes en cinc apartats, les quals queden resumides en els següents punts. En primer lloc, els mitjans s’haurien d’ abstenir de difondre imatges de cossos de víctimes mortals si se les pot reconèixer o si la cruesa és excessiva. En segon lloc, només s’haurien de prendre imatges i declaracions de víctimes supervivents sí aquestes ho autoritzen expressament o, en cas contrari, si s’editen les imatges per evitar-ne la identificació. Finalment, els comunicats i vídeos de terroristes només s’haurien de difondre després d’una edició que n’elimini la part propagandística.

    Neus Bonet ha recordat que en el marc del VI Congrés de Periodistes, celebrat la setmana passada, es va ratificar el nou Codi Deontològic amb què els periodistes col·legiats s’han compromès a treballar. Un Codi revisat on ja es parla, de manera més global, de conflictes armats o bèl·lics i que les recomanacions avui presentades són un pas més, una manera de posar el focus i l’accent encara amb més detall.    Sala d'Actes, Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rambla Catalunya, 10, pral. 08007 Barcelona
    15 novembre, 2016 (12:00h.-14:00h.)