• 5 llibres periodístics per regalar aquest Nadal

  23 desembre, 2022

  Aquests són els cinc llibres que el Col·legi de Periodistes de Catalunya et recomana per aquest Nadal. No te'ls pots perdre!

  Aquests són els cinc llibres que el Col·legi de Periodistes de Catalunya et recomana per aquest Nadal. No te'ls pots perdre!

  Voces de Chernóbil : crónica del futuro, Svetlana Alexievich

  L'escriptora bielorussa dona veu a aquelles persones que van sobreviure a l'explosió de Txernòbil. Voces de Chernóbil està plantejat com si fos una tragèdia grega, amb cors i uns herois marcats per un destí fatal, les veus que van ser silenciades durant molts anys pel propi govern; l'antiga URSS.

   

  Los elementos del periodismo : todo lo que los periodistas deben saber y los ciudadanos esperar, Bill Kovach y Tom Rosenstiel

  Les notícies complauen un impuls bàsic dels homes i les dones. Conèixer allò que no podem veure a través dels nostres ulls ens proporciona seguretat, confiança i poder. És per aquest motiu que necessitem informació per viure la nostra realitat dia a dia. El periodisme no és més que el sistema que les societats han creat per subministrar informació. Però què diferencia al periodisme d'altres formes de comunicació? Quins haurien de ser els seus principis bàsics?

   

  She said: la investigación periodística que desveló los abusos de Harvey Weinstein e impulsó el movimiento #MeToo

  Es tracta de la investigació periodística que va guanyar el Premi Pulitzer i va ser clau en el creixement del moviment #MeToo, que va acabar amb la caiguda del productor Harvey Weinstein. Aquesta investigació està narrada per les autores que expliquen les converses amb les víctimes, qui van decidir compartir les seves històries tot i els esforços del poderós productor per desbaratar la investigació.

  A sangre fría, Truman Capote

  El novembre de 1959, en un poble de Kansas, els quatre membres d'una família van ser assassinats a casa seva. Els crims eren, aparentment, immotivats, i no es van trobar claus que permetessin identificar als assassins. Uns anys després, dos ciutadans van ser penjats com a culpables de les morts. Truman Capote va escriure aquesta novel·la que li va consagrar definitivament com un dels grans de la literatura nord-americana del segle XX. 

   

  Todos los hombres del Presidente,  Carl Bernstein y Bob Woodward

  Va ser publicat per primera vegada l'any 1974 i és considerat com un dels millors 100 llibres de tots els temps. "Tots els homes del president" torna a guanyar rellevància gràcies a la figura de Donald Trump. "Tots els homes del president" descobreix l'escàndol del Watergate en tot el seu abast, introduint, per primera vegada a Gola Profunda, la misteriosa font dels autors.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.