• Ajornada la trobada de premsa amb l'eurodiputat Ernest Urtasun

  16 abril, 2015

  Prevista pel dilluns 27 d’abril, a les 9:30 hores. Esmorzar de treball per a periodistes amb Urtasun a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). Cal confirmar assistència.

  Durant la sessió plenària del Parlament Europeu del 27 al 30 d’abril a Estrasburg es votarà l’Informe anual sobre el Banc Europeu d’Inversions (BEI), del qual n’és ponent Ernest Urtasun (Verds/ALE). El text, que va ser aprovat el 9 de març a la comissió d’Afers Econòmics i Monetaris per 42 vots a favor, 3 en contra i 10 abstencions, inclou una avaluació del projecte Castor lamentant “el paper del BEI i de la Comissió” i instant a aquestes institucions a “prendre mesures per tal d'evitar que Espanya hagi d'abonar 1.300 milions d’euros en compensacions per un projecte precedit per una avaluació desastrosa”. Dilluns 27 d’abril, a les 9h30, tindrà lloc un esmorzar de treball per a periodistes amb Urtasun a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). Es prega confirmar assistència a epbarcelona@europarl.europa.eu

  L’informe manifesta “profunda preocupació per l'actual situació d'estancament econòmic a la UE i, en particular, per l'important descens de la inversió pública i privada –que ha disminuït aproximadament un 18% des de 2007– i per la vertiginosa caiguda del 35% que ha experimentat el crèdit a les pimes entre 2008 i 2013”.

  El text també assenyala que “les projeccions nacionals mostren que gairebé la meitat dels Estats membres no assoliran els seus objectius nacionals en matèria de programes educatius i reducció dels gasos d'efecte hivernacle abans del 2020, i que les tendències pel que fa a l'ocupació i a la reducció de la pobresa són encara pitjors”.

  En referència al cas Castor, la comissió parlamentària va aprovar una esmena presentada per Urtasun on es demana a la Comissió Europea “que segueixi les recomanacions del Defensor del Poble Europeu i que investigui si les decisions del Govern espanyol sobre Castor poden considerar-se com ajuda estatal prohibida”.

  Ernest Urtasun (1982) és membre titular de la comissió d’Afers Econòmics i Monetaris (ECON) i de la comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere (FEMM), així com membre suplent de la comissió d’Afers Exteriors (AFET) i de la comissió especial sobre Resolucions Fiscals i Altres Mesures de Naturalesa o Efectes Similars (TAXE). També és vicepresident de la delegació a l'Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana i membre de la delegació per a les relacions amb els Països d'Amèrica Central.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.